Како до *.mk или друг Македонски домен?

INHOSTнуди регистрација на Македонски домени и тоа со следните наставки: .mk , .com.mk , .net.mk , .org.mk , .inf.mk , .edu.mk .

Секој може да изврши закуп/регистрација на македонските домен преку INHOST, без разлика дали е тоа физичко лице или регистрирана компанија/фирма/организација. INHOSTе официјален регистрар за Македонските домени.

Лицето/фирмата што ќе ја изврши регистрацијата преку INHOSTја има целата сопственост врз доменот. Тоа значи: промена на ДНС сервери ( именски опслужувачи ) во секое време од страна на сопственикот, промена на доменот на име на друга фирма/компанија ( еден вид на трансфер ), прекин на доменот, додавање на пристап на сопственост на повеќе лица ( контакти ).

INHOSTнуди уникатен и единствен точен пребарувач за македонските домени. Пребарувачот ви укажува на тоа дали може саканиот домен да биде регистриран или не. Доколку доменот е слободен за регистрација тогаш можете да извршите нарачка и да го регистрирате доменот преку INHOST. Ако пребарувачот за домени ви даде резултат дека доменот неможе да се регистрира, тоа значи дека саканиот домен е веќе регистриран или неможе да се изврши регистрација на доменот.
  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како да си нарачам хостинг пакет/домен?

Нарачка може да направите директно преку сајтот или едноставно да ни се јавите или пишете на...

Што е домен?

Домен - името кое е карактеристично за секоја веб страна. Пример inhost.mk е нашето препознатливо...

Како да изберете најдобро домен име за вашата компанија

Деновиве сè потешко и потешко е да се најде домен име кое е лесно за паметење, е...

Дали можам да користам сопствен домен?

Секако. При порачка на хостинг пакетот кој го сакате одберете "Ќе извршам промена на именските...