Безбедност и заштита на вашите податоци од малициозен софтвер

InHost е глобален лидер во безбедноста на веб серверите и веб страните. Го заштитува вашиот сервер, додека вие слободно се фокусирате на другите потреби.

Дневното скенирање на малициозен софтвер на InHost ги идентификува пропустите и познатиот злонамерен код и автоматски го отстранува од вашиот сервер за да ги заштити вашите податоци и посетителите од закани.

Плус, добивате InHost SSL Trust Seal кој ја гради довербата на клиентите и докажано ја зголемува продажбата и стапките на конверзија.

Заштита на серверски и лични податоци

24/7 мониторинг на малициозен софтвер

Скенирање на багови во кодот на апликацијата

Професионални безбедносни карактеристики

Обезбедуваме низа функции дизајнирани да ја заштитат и вашата веб страница и репутацијата на вашиот бизнис, како и личните податоци

Скенирање на малициозен софтвер

24/7 мониторинг со известување за кој било малициозен софтвер што е откриен на вашата веб страна

Отстранување на малициозен софтвер

Нашиот тим од експерти безбедно ќе го отстрани секој познат малициозен софтвер што ќе биде пронајден

Скенирање на багови во код

Нашиот тим 24/7 ги проверува вашите OpenSource апликации за да се увери дека се ажурирани и заштитени од познати пропусти

OWASP заштита

Добијте заштита од првите 10 безбедносни пропусти препознаени од OWASP. Проектот за безбедност на OpenSource веб апликации

100% Заштитен ѕид (Firewall)

Заштитниот ѕид на серверите на InHost ја штити вашата веб страница и податоци од хакери и напади

Заштитете ја вашата репутација

Откривање на малициозен код пред пребарувачите да имаат шанса да го најдат и да ја стават вашата страница на црна листа

Брза миграција и поставување

Инстантното и целосно автоматизирано поставување ви дава заштита веднаш без ништо да инсталирате или направите

Мрежа за испорака на содржина (CDN)

Забрзајте ја вашата веб страна дистрибуирајќи ја глобално за побрзо вчитување

Најчесто поставувани прашања

Што обезбедуваат нашите сервери за заштита и безбедност?

Обезбедуваат едноставна, брза и прифатлива безбедност на веб страниците и серверите. Основани во 2002 година, компанијата заштитува над 70000+ веб страници ширум светот. Пакетите базирани на облак нудат мониторинг за откривање на ранливоста на кодовите и отстранување на малициозен софтвер, заштита од DDoS, забрзување на веб страните, проценки на ризикот на кодовите и усогласеност со PCI.

Која е улогата на нашиот експертски тим за заштита и безбедност?

Да обезбедува сеопфатна безбедност на серверите и веб страниците. Врши секојдневно скенирање на серверите и веб страниците, за да ги идентификува пропустите или малициозниот софтвер. Кога ќе се најдат пропусти или малициозен софтвер, веднаш ќе бидете предупредени. Врз основа на нашиот мониторинг, експерткој е на смена ќе ги отстрани сите малициозни програми од вашиот хостинг акаунт или веб страница. За веб страните на системот за управување со содржина (CMS), нашите сервери може автоматски да ги поправат пронајдените пропусти.

На какви видови проблеми вршиме мониторинг?

Користиме знаење, искуство и технологија да извршиме сеопфатно скенирање на серверите и веб страните што опфаќа:

  • Скенирање и отстранување на малициозен софтвер базиран на датотеки: InHost врши секојдневно скенирање на датотеките за малициозен софтвер. Ако се најде малициозен софтвер, сопственикот на хостинг акаунтот веднаш се предупредува. InHost исто така нуди сеопфатни скенирања за автоматско отстранување на малициозниот софтвер.
  • Скенирање на багови (ранливост) во кодовите: InHost врши скенирање на апликации за вообичаени пропусти што може да доведат до компромис.
  • Безбедност на апликациите и поправка на баговите: InHost ја има технологијата за автоматско поправање на пропустите во системите за управување со содржина (CMS).

Што се багови во код и малициозен софтвер?

Багови во код се слабост или погрешна конфигурација на веб страната или код на веб апликација што му овозможува на напаѓачот да добие одредено ниво на контрола, а можеби и на серверот за хостирање. Повеќето пропусти се експлоатираат преку автоматизирани средства, како што се скенери за багови и ботови.

Злонамерен софтвер. Кратенка за злонамерен софтвер, се користи за собирање чувствителни податоци, стекнување неовластен пристап до веб страните, а можеби и на серверот за хостирање, па дури и киднапирање на компјутери.

Дали мониторингот за заштита и безбедност ќе влијае на перформансите на веб страната?

Не. За време на скенирање или мониторинг на веб страната, InHost ги презема соодветните датотеки на безбеден сервер и врши скенирање таму. Нема влијание врз содржината на веб страната, кодот, пропусниот опсег или ресурсите на серверот на веб страната.

Што е InHost Trust Seal?

InHost Trust Seal е широко призната безбедносна значка што можете да ја прикажете на вашата веб страна. Тоа е јасен показател дека вашата веб страна е безбедна и без малициозен софтвер. За да го додадете печатот на вашата веб страна, едноставно вклучете го фрагментот од кодот што го обезбедува InHost во областа на подножјето на вашата веб страна.