Start Improving

Зошто приватност на домен?

InHost е глобален лидер во безбедноста на веб серверите и веб страните. Заштитете ги вашите лични податоци, заштитете го вашиот домен и веб страница.

  • Спречете компромис на вашите лични податоци
  • Стопирајте несакана е-пошта, спам или телефонски повици
  • Избегнете потенцијални продажби на информации
  • Заштитете се од неовластен пристап до вашата веб страница и домен

Заштита на серверски и лични податоци

24/7 мониторинг на малициозен софтвер

Предупредувања при промена на статус

Спречете вашите лични податоци да бидат изложени и злоупотребени

МАРНЕТ, национално раководно тело за имиња на домени (ccTLD) на Република Македонија .mk, бара од секој регистратор на домени да одржува јавно видлива база на податоци „WHOIS“ која ги прикажува личните информации за контакт (вклучувајќи домашна адреса, е-пошта и телефонски броеви) за секој регистриран домен. Со овозможена приватност на домен, ќе ги прикажеме нашите информации наместо вашите.

Најчесто поставувани прашања

Кои се придобивките од приватноста на доменот?

Со приватност на доменот, ја одржувате целосната контрола и сопственост на името на вашиот домен, а вашите лични информации нема да бидат јавно објавени. Приватноста на доменот помага да се спречи кражба на идентитет, несакан спам и продажба на вашите лични податоци.

Не грижете се, сè уште може да ве контактираат трети лица доколку е потребно, без да ги откриете вашите лични податоци на јавноста.

Како функционира приватноста на доменот?

Приватноста на доменот функционира така што вашите информации ги чува приватни. Не сакате целиот интернет да ги знае вашите лични податоци? Ние не ве обвинуваме. Со оваа услуга, вашите лични податоци се скриени од јавноста и наместо тоа, информациите на InHost ќе се појават во базата на податоци WHOIS.

Што има во директориумот WHOIS?

Базата на податоци WHOIS се користи за да се идентификува „кој е“ сопственик на одредено име на домен или IP адреса. Националното раководно тело за доделени .мк домени МАРНЕТ, бара информациите за сопственост на доменот да бидат јавно достапни. Овие информации ги вклучуваат името, адресата, телефонскиот број и адресата на е-пошта на сопственикот на доменот.